Pečená zelenina na bylinkách

34
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 celý pórek
4 větší cibule
2 hlavičky česneku
5 menších červených řep
1 menší celer
6 mrkví
růžičková kapusta
2-3 lžíce oleje
2 slabé plátky másla
Sůl
Pepř
Koření bylinkové máslo
(bazalka, oregáno, tymián,….)

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu omyjeme a oloupeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Pórek nakrájíme na centimetrové špalíčky,

  3. Cibuli a řepu přepůlíme a podle velikosti nakrájíme na čtvrtky nebo osminky.

  4. Mrkev nakrájíme na 2 cm špalíčky a celer rozkrájíme na kousky velikosti sousta.

  5. Dáme do mísy, přidáme olej a rukama promícháme tak, aby se zelenina jen leskla a nikoli aby v oleji plavala.

  6. Dosti osolíme, opepříme a přidáme buď směs bylinkového koření na másla nebo podle chuti různé byliny, co máme rádi.

  7. Dáme péci do předehřáté trouby na 200°C a pečeme do změknutí zeleniny (orientujeme se podle celeru, mrkve a řepy) .

  8. Před koncem pečení přidáme 2 slabé plátky másla pro vůni. Podáváme samotné, nebo jako dietní přílohu k masům.