
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 celý pórek
- 4 větší cibule
- 2 hlavičky česneku
- 5 menších červených řep
- 1 menší celer
- 6 mrkví
- růžičková kapusta
- 2-3 lžíce oleje
- 2 slabé plátky másla
- Sůl
- Pepř
- Koření bylinkové máslo
- (bazalka, oregáno, tymián,….)
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu omyjeme a oloupeme.
-
Pórek nakrájíme na centimetrové špalíčky,
-
Cibuli a řepu přepůlíme a podle velikosti nakrájíme na čtvrtky nebo osminky.
-
Mrkev nakrájíme na 2 cm špalíčky a celer rozkrájíme na kousky velikosti sousta.
-
Dáme do mísy, přidáme olej a rukama promícháme tak, aby se zelenina jen leskla a nikoli aby v oleji plavala.
-
Dosti osolíme, opepříme a přidáme buď směs bylinkového koření na másla nebo podle chuti různé byliny, co máme rádi.
-
Dáme péci do předehřáté trouby na 200°C a pečeme do změknutí zeleniny (orientujeme se podle celeru, mrkve a řepy) .
-
Před koncem pečení přidáme 2 slabé plátky másla pro vůni. Podáváme samotné, nebo jako dietní přílohu k masům.
Kuchařka: Kroupovka
- reklama -