Marinované kuřecí nebo králičí řízky dle J. A. Fialové

62
- reklama -

Suroviny

500 – 600 g kuřecích stehenních řízků
nebo stehenní králičí řízky
Na marinádu:
1/2 menší cibule (cca 30 g)
1 – 2 stroužky česneku (jemně nastrouhat)
špetka máty peprné (možno vynechat)
1/4 lžičky mletého pepře
1/4 lžičky kari koření
1/4 lžičky mleté skořice
špetka hřebíčku (mletý nebo tlučený)
1,5 lžičky soli (dle potřeby)
1,75 lžičky octa (vše smícháme dohromady)
Na trojobal:
hladkou mouku
1 vejce
trochu mléka
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme, potřeme marinádou a necháme několik hodin, nebo i do druhého dne odležet.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak obalíme klasicky v trojobalu a smažíme.

Poznámka od kuchařky

Recept znám už dlouho, je ze starší kuchařky od Juliany A. Fialové. Občas tyto řízky dělám, mají zajímavou chuť.