- reklama -
Suroviny
- 500 – 600 g kuřecích stehenních řízků
- nebo stehenní králičí řízky
- Na marinádu:
- 1/2 menší cibule (cca 30 g)
- 1 – 2 stroužky česneku (jemně nastrouhat)
- špetka máty peprné (možno vynechat)
- 1/4 lžičky mletého pepře
- 1/4 lžičky kari koření
- 1/4 lžičky mleté skořice
- špetka hřebíčku (mletý nebo tlučený)
- 1,5 lžičky soli (dle potřeby)
- 1,75 lžičky octa (vše smícháme dohromady)
- Na trojobal:
- hladkou mouku
- 1 vejce
- trochu mléka
- strouhanka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce naklepeme, potřeme marinádou a necháme několik hodin, nebo i do druhého dne odležet.
-
Pak obalíme klasicky v trojobalu a smažíme.
Poznámka od kuchařky
Recept znám už dlouho, je ze starší kuchařky od Juliany A. Fialové. Občas tyto řízky dělám, mají zajímavou chuť.
Kuchařka: Merylas