Nepečený tvarohový moučník s kompotem

116
- reklama -

Suroviny
Zhruba 10

250 g tvarohu
1 malá sklenice jahodového kompotu ( mandarinky, broskve) – zhruba 3 dl
1 vanilkový cukr
trochu cukru dle potřeby
150 ml smetany na šlehání
22 g sypké želatiny
piškoty nebo piškotová roláda
lžička oleje na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Šťávu z kompotu slijeme a doplníme do 2 dl vodou. Vmícháme želatinu a necháme ji cca 15 minut nabobtnat. Pak za stálého míchání zahříváme až do rozpuštění želatiny. Zahřejeme ale maximálně na 50 – 55°C. Při vyšší teplotě, nebo dokonce varu by pak želatina ztratila želírovací schopnost.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak umixujeme nebo prošleháme tvaroh, cukr dle potřeby, vanilkový cukr, trochu prochladlou šťávu s rozpuštěnou želatinou, ovoce. Nakonec už zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku.

  3. Ovoce nemusíme mixovat, můžeme ho přidat i celé, větší kusy nakrájíme drobněji.

  4. Formu vymažememe lehce olejem, dáme vrstvu tvarohové hmoty, piškoty nebo roládu, zase hmotu a pokračujeme.

  5. Necháme v chladničce pořádně ztuhnout, nejraději do dalšího dne a vyklopíme.

    Můžeme použít i silikonové nebo plastové jednoporcové formičky.