- reklama -
Suroviny
- 200 g cukru (v původním receptu je 300 g)
- 300 ml vody
- šťáva z 1 pomeranče (menšího)
- 250 ml citronové šťávy
- 1 bílek
Postup přípravy receptu
-
Vodu a cukr svaříme do úplného rozpuštění cukru. Necháme vařit asi 1 minutu.
Stáhneme z ohně a necháme vychladit. -
Přidáme pomerančovou a citronovou šťávu, kterou jsme přelili přes sítko.
-
Bílek jemně našleháme, jen abychom rozbili jeho strukturu a přimícháme ho k předchozí směsi.
-
Směs nalijeme do zmrzlinovače a necháme míchat.
Hotový sorbet přemístíme do uzavíratelné nádoby a je-li to nutné, dáme ještě ztuhnout do mrazáku.
Poznámka od kuchařky
Edit 23.9.2016
Kuchař: Miquel