Losos na pomerančích

117
- reklama -

Suroviny

1/2 lososa (lze použít i již nakrájené filety lososa podle počtu strávníků)
4 pomeranče
2 stroužky česneku
sůl
cukr
hladkou mouku
olej
trochu pomerančového džemu (možno použít meruňkový)

Postup přípravy receptu

  1. Z očištěné filetované půlky lososa připravíme 8 řezů, lehce osolíme a pocukrujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Porce naklademe do misky a zalijeme vymačkanou pomerančovou šťávou z pomerančů, přidáme nasekaný česnek misku zabalíme do alobalu a necháme přes noc marinovat.

  3. Před smažením porce obalíme v mouce a krátce smažíme z každé strany.

  4. Ozdobíme plátkem pomeranče a kopečkem zavařeniny. Podáváme s vařeným bramborem.