
- reklama -
Suroviny
- 1/2 lososa (lze použít i již nakrájené filety lososa podle počtu strávníků)
- 4 pomeranče
- 2 stroužky česneku
- sůl
- cukr
- hladkou mouku
- olej
- trochu pomerančového džemu (možno použít meruňkový)
Postup přípravy receptu
-
Z očištěné filetované půlky lososa připravíme 8 řezů, lehce osolíme a pocukrujeme.
-
Porce naklademe do misky a zalijeme vymačkanou pomerančovou šťávou z pomerančů, přidáme nasekaný česnek misku zabalíme do alobalu a necháme přes noc marinovat.
-
Před smažením porce obalíme v mouce a krátce smažíme z každé strany.
-
Ozdobíme plátkem pomeranče a kopečkem zavařeniny. Podáváme s vařeným bramborem.
Kuchař: toprecepty.cz