- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 ks vepřové kotlety bez kosti
- olej (na smažení)
- Suroviny na marinádu:
- 2 celá vejce
- 2 lžíce solamylu
- 1/2 lžíce majoránky
- 2 lžíce Maggi
- 1 lžička soli
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1 lžička Podravky (Vegety)
- 1 lžička mletého pepře
- 2 cibule (střední)
Postup přípravy receptu
-
V misce si připravíme marinádu a nakrájíme si cibuli na kolečka, do nádoby, kterou můžeme uzavřít dáme na dno kolečka cibule, vložíme 2 ks kotlet, zalijeme polovinou marinády a zase na to cibulové kroužky, kotlety a pak zbytek marinády, nádobu uzavřeme, dáme do lednice, pak každý den kotlety překládáme a obracíme.
-
Po 3 dnech je usmažíme na oleji i s kroužky cibule pěkně dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Podávám s jakoukoliv úpravou brambor, oblohou, tatarkou, zeleninovým salátem apod.
Kuchař: Jirina S