Slaninová omáčka

193
- reklama -

Suroviny

1 středně velká cibule
5 dkg slaniny
2 dkg hl. mouky
3/8 l vývaru
1/2 bobkový list
2 hřebíčky
2 polévkové lžíce octa

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky, usmažíme na drobně nakrájené slanině, vyjmeme a na vypraženém tuku zaděláme jíšku, do které nalijeme vývar a metličkou jej rozmícháme. Přidáme koření a slaninu s cibulí, přivedeme k varu a dochutíme octem a solí. Před podáváním vyjmeme hřebíčky a bobkový list.


    Zobrazit celý recept

Poznámka od kuchařky

Podáváme k zeleným fazolkám, bramborovým knedlíkům, k bramborám vařeným ve slupce, nebo k ztraceným vejcím.