
- reklama -
Suroviny
- 1 středně velká cibule
- 5 dkg slaniny
- 2 dkg hl. mouky
- 3/8 l vývaru
- 1/2 bobkový list
- 2 hřebíčky
- 2 polévkové lžíce octa
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky, usmažíme na drobně nakrájené slanině, vyjmeme a na vypraženém tuku zaděláme jíšku, do které nalijeme vývar a metličkou jej rozmícháme. Přidáme koření a slaninu s cibulí, přivedeme k varu a dochutíme octem a solí. Před podáváním vyjmeme hřebíčky a bobkový list.
Poznámka od kuchařky
Podáváme k zeleným fazolkám, bramborovým knedlíkům, k bramborám vařeným ve slupce, nebo k ztraceným vejcím.
Kuchař: toprecepty.cz
- reklama -