Kuře na kari s fazolkami

29
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 porce kuřete
1 lžíce oleje
500 g fazolek
20 g másla
1 stroužek česneku
mletý pepř
sůl
kari

Postup přípravy receptu

  1. Porce kuřete osolíme, po všech stranách okořeníme kari, vložíme na rozehřátý olej a dusíme pod pokličkou. Po chvilce je podlijeme trochou vody a dusíme. Téměř měkké porce dopečeme bez pokličky.


    Zobrazit celý recept

  2. Fazolky vsypeme do vařící osolené vody, vaříme 10 minut, pak je scedíme, vložíme na rozehříté máslo, přidáme rozetřený česnek, pepř, několik lžic vývaru z fazolek a dusíme asi ještě 10 minut, až změknou.

  3. Při podávání obložíme porce kuřete fazolkami a vařenými bramborami nebo rýží.

Poznámka od kuchařky

Já jsem použila fazolky sterilované ve slaném nálevu, na pánvičce jsem rozpustila máslo, přidala česnek a fazolky jenom zlehka prohřála.

Zdroj: brožurka – Pokrmy pro letní dny-