- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 porce kuřete
- 1 lžíce oleje
- 500 g fazolek
- 20 g másla
- 1 stroužek česneku
- mletý pepř
- sůl
- kari
Postup přípravy receptu
-
Porce kuřete osolíme, po všech stranách okořeníme kari, vložíme na rozehřátý olej a dusíme pod pokličkou. Po chvilce je podlijeme trochou vody a dusíme. Téměř měkké porce dopečeme bez pokličky.
-
Fazolky vsypeme do vařící osolené vody, vaříme 10 minut, pak je scedíme, vložíme na rozehříté máslo, přidáme rozetřený česnek, pepř, několik lžic vývaru z fazolek a dusíme asi ještě 10 minut, až změknou.
-
Při podávání obložíme porce kuřete fazolkami a vařenými bramborami nebo rýží.
Poznámka od kuchařky
Já jsem použila fazolky sterilované ve slaném nálevu, na pánvičce jsem rozpustila máslo, přidala česnek a fazolky jenom zlehka prohřála.
Zdroj: brožurka – Pokrmy pro letní dny-
Kuchařka: HankaPu