Suroviny
4 porce
- 500 g mletého masa
- 4 čerstvé papriky
- 1 rajče
- 1/2 salátové okurky
- 3 stroužky česneku
- kysaná smetana
- 100 g strouhaného sýra
- 2 lžíce kečupu(nebo protlaku)
- 200 ml masového vývaru(masoxu)
- trochu kopru
- kari
- tymián
- bazalka
- šalvěj(každého koření 1/2 lžičky)
- olivový olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso dáme do mísy, osolíme ho, opepříme, nastrouháme k němu salátovou okurku, přidáme rozmačkaný česnek a zasypeme kořením kari, kopr, tymián, bazalka, dáme kečup(rajský protlak) a všechno promícháme, necháme odpočívat.
-
Zatím co maso odpočívá nakrájíme papriky na půlky, v pekáčku v kterém budeme péct si je opečeme z obou stran.
-
Polovinu jich naskládáme na dno pekáčku, na ně dáme polovinu odpočatého masa, pokračujeme zbytkem paprik a končíme masem, které zalijeme vývarem.
-
Navrch nakrájíme rajče na kolečka, nandáme na ně kysanou smetanu a dáme jí i do stran, kde se nám vypeče šťáva (krásně barevná). Přikryté dáme péct asi na 40 minut a 15 minut odkryté a navrch posypeme strouhaným sýrem.
-
Krájíme jako sekanou.
Poznámka od kuchařky
Trošku mě inspiroval kořením Arabský recept na plněnou cuketu a já si ho upravila a předělala podle sebe a udělala jsem dobře!