Zapečená dobrota z mletého masa

50
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g mletého masa
4 čerstvé papriky
1 rajče
1/2 salátové okurky
3 stroužky česneku
kysaná smetana
100 g strouhaného sýra
2 lžíce kečupu(nebo protlaku)
200 ml masového vývaru(masoxu)
trochu kopru
kari
tymián
bazalka
šalvěj(každého koření 1/2 lžičky)
olivový olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, osolíme ho, opepříme, nastrouháme k němu salátovou okurku, přidáme rozmačkaný česnek a zasypeme kořením kari, kopr, tymián, bazalka, dáme kečup(rajský protlak) a všechno promícháme, necháme odpočívat.


    Zobrazit celý recept

  2. Zatím co maso odpočívá nakrájíme papriky na půlky, v pekáčku v kterém budeme péct si je opečeme z obou stran.

  3. Polovinu jich naskládáme na dno pekáčku, na ně dáme polovinu odpočatého masa, pokračujeme zbytkem paprik a končíme masem, které zalijeme vývarem.

  4. Navrch nakrájíme rajče na kolečka, nandáme na ně kysanou smetanu a dáme jí i do stran, kde se nám vypeče šťáva (krásně barevná). Přikryté dáme péct asi na 40 minut a 15 minut odkryté a navrch posypeme strouhaným sýrem.

  5. Krájíme jako sekanou.

Poznámka od kuchařky

Trošku mě inspiroval kořením Arabský recept na plněnou cuketu a já si ho upravila a předělala podle sebe a udělala jsem dobře!