Putimské vepřové nudličky

734
- reklama -

Suroviny
4 porce

600 g libového vepřového masa (kýta, kotleta)
2 cibule
150 g žampionů
3-4 menší sladkokyselé okurky
150 g scezených sterilovaných kapií
2 lžíce hořčice
3 lžíce rajského protlaku
2-3 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
150 ml vývaru
olej
cukr
worcester
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na menším množství rozpáleného oleje dohněda (lepší je přidávat maso postupně, abychom pánev příliš nezchladili, maso by se potom spíše dusilo).


    Zobrazit celý recept

  2. Přisypeme cibuli nakrájenou na tenké klínky a restujeme dozlatova. Pokud použijeme čerstvé žampiony (což je samozřejmě lepší), přidáme plátky zároveň s cibulí.

  3. Poté vložíme máslo, necháme rozpustit a zaprášíme hladkou moukou. Zasmahneme, zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak a hořčici, promícháme, dosolíme a na mírné teplotě za občasného promíchání dusíme pod pokličkou zhruba 20 minut.

  4. Mezitím scedíme kapie a okurky nakrájíme na kolečka.

  5. Na závěr je přidáme do hotového pokrmu, promícháme, dochutíme worcesterem, přidáme dle chuti cukr (podle kyselosti rajského protlaku – průměrně tak lžičku až lžíci) a necháme prohřát. Podáváme s chlebem.