
Suroviny
32 ks
- 2 rozválená listová těsta
- 1 malé vejce na potření
- Krém:
- 1 litr mléka
- 3 vanilkové pudinky
- 3 lžíce cukru krupice
- 3 žloutky
- ze 3 bílků sníh se špetkou soli
- Dále:
- 2 smetany ke šlehání 33%
- 1 ztužovač
- lžíce moučkového cukru na poprášení
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto podélně rádýlkem rozdělíme na 4 pruhy a příčně na 8 obdélníčků. Zapneme troubu na 200°C. Obdélníčky dáme na plech vyložený podložkou nebo pečícím papírem a takto připravíme i druhé těsto. Obdélníčky potřeme rozšlehaným vejcem a na jednom plechu každý třikrát propíchneme vidličkou – to budou na spodky krémešníčků. Na druhém plechu je nepropichujeme, krásně se nafouknou – to budou vrchní části. Oba plechy dáme ve vyhřáté troubě upéct dozlatova (hlídáme, podle trouby 7-8 minut).
-
Dáme vařit 3/4 litru mléka a ve zbylé 1/4 rozmícháme pudinkové prášky s cukrem a žloutky. Než mléko začne vařit, ušleháme se špetkou soli bílky. Do vroucího mléka nalijeme rozmíchanou směs a za stálého míchání metličkou uvaříme hustý pudink. Do horkého pudinku vmícháme ušlehané bílky a za občasného promíchání necháme vychladnout. Krém není moc sladký (kdo má rád, přidá do pudinku cukr) a díky bílkům jemný a nadýchaný.
-
Vychladlý krém přendáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme na spodní rovné obdélníčky. Poté ušleháme hustou šlehačku a nastříkáme opět cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou na krém. Na šlehačku přiklopíme nafouknuté obdélníčky a zlehka poprášíme moučkovým cukrem .