Mořské plody se zeleninou (Dělená strava podle LK – Zvířata)

59
- reklama -

Suroviny
5 porcí

500 g plodů moře
500 g dýně
3-6 paprik
2-5 rajčat
2 cibule
minimálně půl palice česneku
půl svazku lahůdkové cibulky
půl litru passaty nebo 1 rajský protlak
olivový olej
PL italských bylinek
sůl
pepř
chilli
worchester
rýžový ocet (citronová šťáva)
Erythritol nebo kokosový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Na 2 PL oleje orestujeme půl paličky lisovaného česneku do vůně, pak zalijeme půl litrem vody, vsypeme mořské plody, osolíme, opepříme, ochutíme chilli a asi 5-10 minut povaříme. Scedíme, vývar nevyléváme. Maso by mělo být měkké.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuli a cibulku pokrájíme na kousky, dýni na kostky, papriky a rajčata na proužky a měsíčky. Na minimu oleje orestujeme nakrájenou cibuli, lahůdkovou cibulku a pokud jsme použili protlak, tak i ten (ztratí palčivost). Zalijeme scezeným vývarem, přidáme passatu (pokud jsme nepoužili protlak), italské bylinky a vaříme do změknutí zeleniny. Ochutnáme, je-li ve směsi dost česneku. Měl by být poměrně výrazný.

  3. Vložíme uvařené plody moře a dochutíme worchesterem, rýžovým octem, Erythritolem. Výsledná směs voní česnekem, bylinkami a chutná sladko-kyselo-slaně.

Poznámka od kuchařky

Tento pokrm je inspirovaný italskou kuchyní, asi nejvíce se podobá receptu na minestrone pro děti + mořské plody. Použít můžete jakoukoliv zeleninu, kterou máte ve spíži.