- reklama -
Suroviny
12 ks
- Na křehký koláč:
- 200 g hladké mouky
- 140 g másla, pokrájeného
- 50 g krupicového cukru
- 1 vejce
- 2 lžíce vody
- špetka soli
- Náplň:
- 4 hrušky
- špetka skořice
- 2 ks vanilkového pudinku
- 200 ml smetany 33%
- 550 ml mléka
- 150 g cukru
Postup přípravy receptu
-
Hladkou mouku a máslo dáme do mísy a prsty promneme na drobenku, přidáme cukr, vejce i sůl a spojíme dohromady. Vytvoříme pevné těsto. Pokud směs zůstane příliš suchá, můžete přidat až 2 lžíce ledové vody. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme na půl hodiny do lednice. Poté těsto prsty vypracujeme do formy buď vymazané a vysypané nebo silikonové.
-
Nakrájíme hrušky i se slupkou na tenké plátky, které skládáme na těsto do formy. Připravíme si do misky mléko, smetanu a pudink. Tyto ingredience musíme pořádně promíchat a přidáváme zbylé ingredience. Misku s nálevem vlijeme na hrušky. Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 35-45 minut, po vytáhnutí koláč necháme důkladně vychladnout.
Kuchařka: sabipupp