Jednoduchý pudinkový koláč s hruškami

149
- reklama -

Suroviny
12 ks

Na křehký koláč:
200 g hladké mouky
140 g másla, pokrájeného
50 g krupicového cukru
1 vejce
2 lžíce vody
špetka soli
Náplň:
4 hrušky
špetka skořice
2 ks vanilkového pudinku
200 ml smetany 33%
550 ml mléka
150 g cukru

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku a máslo dáme do mísy a prsty promneme na drobenku, přidáme cukr, vejce i sůl a spojíme dohromady. Vytvoříme pevné těsto. Pokud směs zůstane příliš suchá, můžete přidat až 2 lžíce ledové vody. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme na půl hodiny do lednice. Poté těsto prsty vypracujeme do formy buď vymazané a vysypané nebo silikonové.


    Zobrazit celý recept

  2. Nakrájíme hrušky i se slupkou na tenké plátky, které skládáme na těsto do formy. Připravíme si do misky mléko, smetanu a pudink. Tyto ingredience musíme pořádně promíchat a přidáváme zbylé ingredience. Misku s nálevem vlijeme na hrušky. Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 35-45 minut, po vytáhnutí koláč necháme důkladně vychladnout.