Karamelové tartaletky s čokoládou

321
- reklama -

Suroviny
50 ks

Korpus košíčků:
2 žloutky
240 g másla
1 vanilkový cukr
360 g hladké mouky
120 g moučkového cukru
kůra z půlky citronu
Na karamel:
220 g cukru krystal
100 g másla
150 g smetany 33%
špetka soli
Čokoládová ganache:
150 g čokolády 72%
150 g smetany
sekané ořechy na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme těsto na košíčky. Všechny ingredience spojíme, zabalíme do folie a necháme do druhého dne uležet.
    Následující den vezmeme košíčkové formičky, do kterých dáme těsto, ale jen po stranách. Košíček nesmí být vyplněný celý, musí v něm být důlek vyplněný těstem.
    Natlačíme těsto do košíčků a dáme péct na 180 stupňů na 10 minut. Poté košíčky vyndáme z formiček a připravíme karamel a čokoládovou ganache.


    Zobrazit celý recept

  2. Na tekutý karamel si vezmeme hrnec, kam vsypeme cukr, který na mírném ohni za stálého míchání zkaramelizujeme (musí být tekutý). Poté do hrnce opatrně přidáváme máslo a pak smetanu a špetku soli. Za stálého míchání vznikne tekutý karamel. Naléváme jej do vychladlých košíčků a dáme na chvíli do lednice, než přidáme poslední vrstvu.

  3. Na čokoládovou ganache ohřejeme smetanu, do ní vložíme čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí. Poté promícháme a čokoládovou ganache přelíváme karamel v košíčcích. Nakonec ozdobíme sekanými ořechy a můžeme servírovat.