
- reklama -
Suroviny
- 600 g syrového vepřového sádla bez kůže
- 5 lžic vody
- 3-4 stroužky prolisovaného česneku
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Sádlo nakrájíme na cca 2×2 cm. Dáme do kastrolu se silným dnem a podlijeme vodou. S občasným mícháním škvaříme dozlatova.
-
Když jsou škvarky hotové, odstavíme je z ohně a vmícháme česnek. Necháme je lehce zchladnout a scedíme sádlo do čisté sklenice.
-
Škvarky ještě vymačkáme, osolíme a opepříme. Můžeme je pomlít a vmíchat do sádla, nebo nechat tak a podávat k pivu nebo vínu.
-
Česnekové sádlo použijeme na chleba, do pomazánek, ale i pod maso na pečení. Škvarky můžeme taky použít do pomazánky.
Kuchařka: mika59