Česnekové škvarky

165
- reklama -

Suroviny

600 g syrového vepřového sádla bez kůže
5 lžic vody
3-4 stroužky prolisovaného česneku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Sádlo nakrájíme na cca 2×2 cm. Dáme do kastrolu se silným dnem a podlijeme vodou. S občasným mícháním škvaříme dozlatova.


    Zobrazit celý recept

  2. Když jsou škvarky hotové, odstavíme je z ohně a vmícháme česnek. Necháme je lehce zchladnout a scedíme sádlo do čisté sklenice.

  3. Škvarky ještě vymačkáme, osolíme a opepříme. Můžeme je pomlít a vmíchat do sádla, nebo nechat tak a podávat k pivu nebo vínu.

  4. Česnekové sádlo použijeme na chleba, do pomazánek, ale i pod maso na pečení. Škvarky můžeme taky použít do pomazánky.