Nakládaný pikantní hermelín

618
- reklama -

Suroviny

6 stroužků česneku
špetka soli
1 KL sladké papriky
1 KL plnotučné hořčice
5 hermelínů
nakládané „kozí rohy“
2 cibule
1 snítka nebo 1 KL sušeného rozmarýnu
3 kuličky nového koření
5 kuliček černého pepře
3 bobkové listy
asi 400 ml slunečnicového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Prolisovaný česnek smícháme se solí, paprikou a hořčicí.
    Hermelíny podélně v polovině rozkrojíme. Promázneme je lehce česnekovou pastou a slepíme obě poloviny k sobě.
    Kozí rohy slijeme a pokrájíme na kolečka, nakrájíme i cibuli a obě suroviny promícháme. Zavařovací sklenici vypaříme nebo vypláchneme lihem a plníme ji střídavě směsí cibule s kozími rohy a hermelínem.


    Zobrazit celý recept

  2. Postupně přidáváme i koření, aby bylo rozmístěné v celém obsahu sklenice. Na závěr zalijeme sklenici zcela olejem, snažíme se poklepávaním zbavit vzduchových bublin. Uzavřeme víčkem a uložíme na 10-14 dní do lednice.
    Podáváme s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Recept nalezen na : https://fresh.iprima.cz/recepty/nakladany-hermelin