Bramborová omeleta

100
- reklama -

Suroviny

3 střední cibule
35 dkg brambor
5 vajec
pórek
petrželová nať
bílý pepř
sůl
sádlo
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory uvaříme téměř do měkka. Nasekáme na drobné kousky.


    Zobrazit celý recept

  2. Dáme nahrubo nasekanou cibuli na pánev, přidáme brambory a na sádle smažíme.

  3. Osolíme, opepříme.

  4. Přidáme nasekaný pórek, zelenou petrželku a zalijeme 5 rozmíchanými vejci a rychle promícháme, aby se směs promísila.

  5. Pečeme pomalu na mírném ohni a pečme asi 15 minut pod pokličkou z každé strany.

  6. Podáváme s rajským salátem. Nebo necháme vychládnout a nakrájíme na čtverečky ze kterých spíchneme s olivou jakési jednohubky. Výborné k vínu.