
- reklama -
Suroviny
- 3 střední cibule
- 35 dkg brambor
- 5 vajec
- pórek
- petrželová nať
- bílý pepř
- sůl
- sádlo
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory uvaříme téměř do měkka. Nasekáme na drobné kousky.
-
Dáme nahrubo nasekanou cibuli na pánev, přidáme brambory a na sádle smažíme.
-
Osolíme, opepříme.
-
Přidáme nasekaný pórek, zelenou petrželku a zalijeme 5 rozmíchanými vejci a rychle promícháme, aby se směs promísila.
-
Pečeme pomalu na mírném ohni a pečme asi 15 minut pod pokličkou z každé strany.
-
Podáváme s rajským salátem. Nebo necháme vychládnout a nakrájíme na čtverečky ze kterých spíchneme s olivou jakési jednohubky. Výborné k vínu.
Kuchař: toprecepty.cz