- reklama -
Suroviny
- 2 mrkve
- 3 řapíky celeru
- 1 šalotka
- 3 mladé cibulky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rajského protlaku
- 100 g čočky
- 150 g pikantní klobásy
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- zeleninový vývar
- sůl
- pepř
- 1 lžička koření čubrica
- hladkolistá petržel
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme olej a máslo. Vložíme nakrájenou šalotku, rajský protlak, orestujeme a přidáme předem namočenou čočku. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
-
Zeleninu nakrájíme na drobné kousky. Zelenou nať z cibulek necháme stranou. Když je čočka téměř měkká, přidáme k ní připravenou zeleninu, čubricu a společně dovaříme doměkka. Krátce před koncem vložíme klobásu nakrájenou na tenká kolečka. Dochutíme prolisovaným česnekem, solí, čerstvě mletým pepřem a jemně nakrájenou cibulkovou natí.
-
Na talíři posypeme polévku petrželkou.
Kuchařka: maris