Fazolky s pórkem na smetaně

120
- reklama -

Suroviny

400 g fazolek (měla jsem svoje mražené)
1/2 většího pórku (dala jsem i zelenou část)
2 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
100 g zakysané smetany
cca 500 ml mléka
4 kuličky nového koření
sůl
pepř
ocet
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky zalijeme vodou jen těsně nad lusky a osolené s kořením a soli uvaříme na skus. Pórek nakrájený na tenké proužky orestujeme minutku na rozpuštěném másle.


    Zobrazit celý recept

  2. Pórek zasypeme moukou a pár minut restujeme. Zalijeme mlékem a po zhoustnutí přidáme k fazolkám. Společně provaříme a asi dvě lžíce odebereme.

  3. Smícháme je se smetanou a přidáme k fazolkám. Vše dochutíme dle svých chutí. Smetana je nakyslá, tak někomu stačí jen špetka cukru. Podáváme s bramborami a vařenými vejci.

Poznámka od kuchařky

Pórek dodá fazolkám zase trochu výraznější chuť. Pokud máte vývar, podlijte fazolky vývarem, zase budou chutnat o stupínek výše.