![Fazolky s pórkem na smetaně_5ff66119a0fd5.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/fazolky-s-porkem-na-smetane_5ff66119903f7.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 400 g fazolek (měla jsem svoje mražené)
- 1/2 většího pórku (dala jsem i zelenou část)
- 2 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 100 g zakysané smetany
- cca 500 ml mléka
- 4 kuličky nového koření
- sůl
- pepř
- ocet
- cukr
Postup přípravy receptu
-
Fazolky zalijeme vodou jen těsně nad lusky a osolené s kořením a soli uvaříme na skus. Pórek nakrájený na tenké proužky orestujeme minutku na rozpuštěném másle.
-
Pórek zasypeme moukou a pár minut restujeme. Zalijeme mlékem a po zhoustnutí přidáme k fazolkám. Společně provaříme a asi dvě lžíce odebereme.
-
Smícháme je se smetanou a přidáme k fazolkám. Vše dochutíme dle svých chutí. Smetana je nakyslá, tak někomu stačí jen špetka cukru. Podáváme s bramborami a vařenými vejci.
Poznámka od kuchařky
Pórek dodá fazolkám zase trochu výraznější chuť. Pokud máte vývar, podlijte fazolky vývarem, zase budou chutnat o stupínek výše.
Kuchařka: mika59