- reklama -
Suroviny
- brambory
- sůl
- hladká mouka (můžeme půl na půl s polohrubou)
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku a sůl. Množství (přibližně): 1 kg brambor, 1 lžička soli, 400 – 500 g mouky, vše záleží na kvalitě brambor.
-
Utvoříme těsto, konzistence na bramborové knedlíky. Rozdělíme na porce. Poté vyválíme placku, kterou potřeme olejem, posypeme pepřem a solí.
-
Zabalíme podle fotky níže a nakonec balíček „stiskneme“ jakoby vytvoříme zaječí stopu a dáváme na vymaštěný plech a potíráme mírně olejem. Pečeme asi 20 minut ve vyhřáté troubě.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mám od své tchyně, která byla ze Slovenska. Správně upečený stiskanec jakoby listuje 🙂
Kuchařka: Iljusa