Zelený chřest s parmezánovým krémem

51
- reklama -

Suroviny

500 g zeleného chřestu
200 ml smetany ke šlehání
100 g strouhaného parmezánu ( lze nahradit Grana Padano nebo Gran Moravia )
sůl
čerstvě mletý bílý pepř
balsamico s pomerančovou příchutí
jahody – množství podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Chřest očistíme a odlomíme konce. Vodu přivedeme k varu, osolíme, přidáme malou lžičku cukru a vložíme chřest. Vaříme cca 7 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Příprava krému : smetanu ke šlehání přivedeme k varu, přidáme sýr a necháme ho rozpustit. Dáme vychladit, nejlépe přes noc, dochutíme solí, pepřem a vyšleháme do hustého krému.
    Příprava křupinek: Pánvičku s nepřilnavým dnem rozehřejeme a nasypeme na ni proužky strouhaného parmezánu. Necháme ho rozpustit a zezlátnout. Pánvičku odstavíme z ohně, necháme vychladnout a sýr odloupneme.

  3. Rozdělíme chřest na talíře a doplníme parmezánovým krémem, jahodami, zakápneme balsamicem a přidáme křupinku.