- reklama -
Suroviny
- 500 g zeleného chřestu
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g strouhaného parmezánu ( lze nahradit Grana Padano nebo Gran Moravia )
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
- balsamico s pomerančovou příchutí
- jahody – množství podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Chřest očistíme a odlomíme konce. Vodu přivedeme k varu, osolíme, přidáme malou lžičku cukru a vložíme chřest. Vaříme cca 7 minut.
-
Příprava krému : smetanu ke šlehání přivedeme k varu, přidáme sýr a necháme ho rozpustit. Dáme vychladit, nejlépe přes noc, dochutíme solí, pepřem a vyšleháme do hustého krému.
Příprava křupinek: Pánvičku s nepřilnavým dnem rozehřejeme a nasypeme na ni proužky strouhaného parmezánu. Necháme ho rozpustit a zezlátnout. Pánvičku odstavíme z ohně, necháme vychladnout a sýr odloupneme. -
Rozdělíme chřest na talíře a doplníme parmezánovým krémem, jahodami, zakápneme balsamicem a přidáme křupinku.
Kuchařka: maris