
- reklama -
Suroviny
cca 2 porce
- Zelí:
- menší kedluben
- 1/2 většího Daikonu (bílá ředkev)
- hrst mrkvové natě
- hrst kysaného zelí
- šťáva z kysaného zelí
- cibule
- bujon Wurtzel
- lžíce kmínu (čím více, tím lépe)
- trochu soli
- polentové knedlíky
- Tofu karbenátky
Postup přípravy receptu
-
Na pánev dáme lžíci sezamového oleje do růžova osmahnem cibuli. Po zezlátnutí cibule přidáme nahrubo nastrouhaný daikon, kedluben a nasekanou mrkvovou nať, trochu podlijeme, přidáme bujón, kmín a trošku soli.
-
Dusíme pod pokličkou do měkka. Ke konci přidáme hrstku kysaného zelí s trochou šťávy na dochucení a prohřejeme bez poklice,aby se odpařila přebytečná voda.Nezahusťovat – není třeba. Použila jsem koupenou hotovou polentu ve střívku a dala napařit spolu s tofu karbanátky.
Poznámka od kuchařky
Toto jídlo nadchne každého, polentové knedle chutnají jako bramborové a tofu karbanátky zase jako uzené masíčko.-)…a o zelí ani nemluvím – má fakt říz a nehrozí nadýmání:-D
Dobrou chuť VŠEM !
Kuchařka: Sabinka