Zdravé vepřo-knedlo-zelo

168
- reklama -

Suroviny
cca 2 porce

Zelí:
menší kedluben
1/2 většího Daikonu (bílá ředkev)
hrst mrkvové natě
hrst kysaného zelí
šťáva z kysaného zelí
cibule
bujon Wurtzel
lžíce kmínu (čím více, tím lépe)
trochu soli
polentové knedlíky
Tofu karbenátky

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev dáme lžíci sezamového oleje do růžova osmahnem cibuli. Po zezlátnutí cibule přidáme nahrubo nastrouhaný daikon, kedluben a nasekanou mrkvovou nať, trochu podlijeme, přidáme bujón, kmín a trošku soli.


    Zobrazit celý recept

  2. Dusíme pod pokličkou do měkka. Ke konci přidáme hrstku kysaného zelí s trochou šťávy na dochucení a prohřejeme bez poklice,aby se odpařila přebytečná voda.Nezahusťovat – není třeba. Použila jsem koupenou hotovou polentu ve střívku a dala napařit spolu s tofu karbanátky.

Poznámka od kuchařky

Toto jídlo nadchne každého, polentové knedle chutnají jako bramborové a tofu karbanátky zase jako uzené masíčko.-)…a o zelí ani nemluvím – má fakt říz a nehrozí nadýmání:-D

Dobrou chuť VŠEM !