Suroviny
2 porce
- 2 filety Pangacia
- cibule
- 4 stroužky česneku
- mořská sůl
- omáčka Tamari
- směs hub v octě (malá sklenička)
- beztukový bujon Just (malá lžička)
- šálek vody
- 2 lžičky sušené sojové mléko
- Gustin
- Salát:
- 1 cibule
- 1/2 kedlubny
- 2 mrkev
- zavařená červená řepa (malý šálek a šťáva)
- polentový knedlík
Postup přípravy receptu
-
Pangacia omyjeme, pokapeme citronem,osolíme mořs.solí a pokapeme Tamari – necháme odležet. Na sezamovém oleji osmahneme do růžova cibulku a česnek, přidáme filetky. Podlejeme trochou vody, přidáme bujon a dusíme.
-
Přidáme houby a pár lžic octa, ve kterém byly naložené-dusíme. Ke konci přidáme sušené sojové mléko zašlehané ve vodě, zavaříme a na zahuštění použijeme Gustin rozpuštěný v trošce vody.
-
Na salát si dáme vařit vodu s trochou soli…v době varu přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky a blanšírujeme. Až změkne, vyjmeme ji a do stejné vody dáme blanšírovat kedlubnu na tenké nudličky, po změknutí zase vyndáme a do vřelé vody vhodíme mrkev na kolečka. Oblanšírovanou zeleninku smícháme s červenou řepou a její šťávou.
-
Dáme vychladit. Vývar ze zeleniny nevylévejte – máte základ na polévku, nebo jím můžete podlévat masko.-)