- reklama -
Suroviny
4 porce
- květák
- žampiony
- cibule
- olej
- 2 vejce
- máslo na vytření formy
- sůl
- pepř
- bylinky:
- oregáno
- pažitka
- sýr cihla
Postup přípravy receptu
-
Květák uvaříme (můžeme den předem), pak pokrájíme nebo rozmačkáme šťouchadlem s kulatými otvory a dáme do máslem vymazané formy.
-
Žampiony podusíme na cibulce a trošce oleje a pak promícháme s uvařeným květákem, přidáme bylinky, osolíme (mírně – vařil se v osolené vodě)a zalijeme rozkvedlanými vejci.
-
Troubu vyhřejeme na 200°C a pečeme, až začne na povrchu růžovět.
-
Pak posypeme strouhaným sýrem a necháme ještě chvíli zapéci.
Kuchařka: Severinka