Kachní prsa se švestkovou omáčkou

81
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 Kachní prsa
Švestková povidla
Sušené švestky
1 dcl červeného vína
2 stroužky česneku
Pepř
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsíčka osolíme, opepříme hrubě namletým pepřem a kůžičkou dolů zprudka opečeme ta teflonové pánvi. Po 5 minutách otočíme a další 3 minuty opékáme.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté dáme na 20 minut do trouby rozpálené na 200°C.

  3. Mezitím si připravíme omáčku. Na výpeku jemně orestujeme sekaný česnek, přidáme červené víno, švestková povidla, nasekané sušené švestky, sůl a tymián. Omáčku varem zredukujeme na polovinu.

  4. Na talíři servírujeme prso, podlité omáčkou. Podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

Fotka se mi moc nepovedla, ale je to opravdu moc mňam. Příště také více přizdobím. Jí se přeci i očima!