- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 Kachní prsa
- Švestková povidla
- Sušené švestky
- 1 dcl červeného vína
- 2 stroužky česneku
- Pepř
- tymián
Postup přípravy receptu
-
Kachní prsíčka osolíme, opepříme hrubě namletým pepřem a kůžičkou dolů zprudka opečeme ta teflonové pánvi. Po 5 minutách otočíme a další 3 minuty opékáme.
-
Poté dáme na 20 minut do trouby rozpálené na 200°C.
-
Mezitím si připravíme omáčku. Na výpeku jemně orestujeme sekaný česnek, přidáme červené víno, švestková povidla, nasekané sušené švestky, sůl a tymián. Omáčku varem zredukujeme na polovinu.
-
Na talíři servírujeme prso, podlité omáčkou. Podáváme s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Fotka se mi moc nepovedla, ale je to opravdu moc mňam. Příště také více přizdobím. Jí se přeci i očima!
Kuchařka: Vanilka