Zapečený chléb s žampionovou směsí

60
- reklama -

Suroviny

plátky tmavého chleba
250 g čerstvých žampionů
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžička drceného kmínu
1 vejce
sýr Brie
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř podle chuti
olej
máslo na potření chleba

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme světlou jíšku z másla a hladké mouky a necháme ji vystydnout.

  2. Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a přihodíme očištěné a na plátky pokrájené žampiony.

  3. Po chvilce přidáme drcený kmín, rozetřený česnek, sůl a pepř.

  4. Smažíme tak dlouho, dokud se nevypaří tekutina, kterou žampiony pustily.

  5. Do zchladlé jíšky vmícháme vejce a žampionovou směs a řádně promícháme.

  6. Každý plátek tmavého chleba potřeme slabou vrstvou másla a rozdělíme na ně žampionovou směs.

  7. Na každý krajíček chleba dáme plátek sýru Brie a chleby vedle sebe naskládáme na plech vyložený pečícím papírem.

  8. Zapékáme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů dokud sýr nezezlátne.

Poznámka od kuchařky

Můžeme doplnit čerstvou zeleninou, nebo zeleninovým salátem.