Zapečené gulášové špagety

90
- reklama -

Suroviny
8 porcí

Gulášový základ:
0,5 kg vepřového plecka
0,5 kg cibule
malý rajský protlak
lžička mleté papriky
drcený kmín
gulášové koření
sůl
pepř
voda
olej
Zeleninové lečo:
2 čerstvé papriky
4 rajčata
cibule
ocet
voda
sůl
cukr
(nebo 2 středně velké sklenice leča zavařeného)
balíček špaget
20-30 dkg hrubě strouhaného Eidam

Postup přípravy receptu

  1. V jednom hrnci si připravíme klasický základ na vepřový guláš. Na oleji osmahneme do hněda drobně krájenou cibuli. Když je hotová, přidáme lžičku mleté sladké (nebo gulášové) papriky. Chvilku mícháme, pak přidáme na menší kostky nakrájené plecko, sůl a drcený kmín a restujeme. Potom přimícháme gulášové koření, protlak, dochutíme dle chuti (já přidala ještě chilli omáčku, máme rádi jídla pikantnější) a mírně podlijeme vodou. Dusíme za občasného míchání a podlévání na mírném ohni doměkka. Hotový základ by měl obsahovat aspoň trochu šťávy, aby obalila špagety.


    Zobrazit celý recept

  2. V druhém hrnci si zatím udusíme klasické zeleninové lečo (nebo to konzervované) samozřejmě bez vajec.

  3. Ve třetím hrnci si uvaříme do poloměkka špagety.

  4. Když je vše hotové, smícháme v pekáči nebo zapékací míse vše dohromady, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéci do trouby asi na 10 minut. Zapékáme jen kvůli sýru, ostatní je hotové.

Poznámka od kuchařky

Tento recept jsem si zamilovala už jako malá holka, kdy nám ho dělala babička. Jsou to mé nejoblíbenější špagety