Žampióny plněné Madetkou

42
- reklama -

Suroviny
2 porce

velké žampióny (asi 7 ks na osobu)
cibule
máslo
majoránka
sůl
pepř
mléko
tavený sýr (nejlépe Madetka 1ks)

Postup přípravy receptu

  1. Žampionům utrháme nožičky a vydlabeme z žampiónů vnitřek, pokud se okraj spojuje s nožičkou, odloupeme ho taky, uděláme z žampionů jakoby mističky. Takto upravené žampiony dáme na pekáč.


    Zobrazit celý recept

  2. Zbytky vydlabané z žampiónů a nožičky pokrájíme na malé kousky. Nakrájíme na jemno cibuli.

  3. Do kastrůlku dáme máslo, na něj vložíme na drobno nakrájenou cibulku. Tu opečeme dozlatova – doporučuji mírný plamen.

  4. Poté přidáme pokrájené vnitřky a nožičky žampiónů, přidáme i trochu másla, majoránku, podle chuti osolíme a opepříme (nemusíte vůbec, i tak je to dobré) a necháme žampióny za stálého míchání osmažit.

  5. Nalijeme trochu mléka a vhodíme do směsi Madetku. Tu za stálého míchání rozmělníme ve směsi.

  6. Vypneme sporák a nalijeme tuto směs postupně do žampiónů na pekáči.

  7. Pekáč vložíme do trouby, zapnuto z obou stran asi na 180°C asi na 10 minut.

  8. Po vyndání ozdobíme petrželkou, nebo lahůdkovou cibulkou.
    Podáváme s bramborem.