Suroviny
2 porce
- velké žampióny (asi 7 ks na osobu)
- cibule
- máslo
- majoránka
- sůl
- pepř
- mléko
- tavený sýr (nejlépe Madetka 1ks)
Postup přípravy receptu
-
Žampionům utrháme nožičky a vydlabeme z žampiónů vnitřek, pokud se okraj spojuje s nožičkou, odloupeme ho taky, uděláme z žampionů jakoby mističky. Takto upravené žampiony dáme na pekáč.
-
Zbytky vydlabané z žampiónů a nožičky pokrájíme na malé kousky. Nakrájíme na jemno cibuli.
-
Do kastrůlku dáme máslo, na něj vložíme na drobno nakrájenou cibulku. Tu opečeme dozlatova – doporučuji mírný plamen.
-
Poté přidáme pokrájené vnitřky a nožičky žampiónů, přidáme i trochu másla, majoránku, podle chuti osolíme a opepříme (nemusíte vůbec, i tak je to dobré) a necháme žampióny za stálého míchání osmažit.
-
Nalijeme trochu mléka a vhodíme do směsi Madetku. Tu za stálého míchání rozmělníme ve směsi.
-
Vypneme sporák a nalijeme tuto směs postupně do žampiónů na pekáči.
-
Pekáč vložíme do trouby, zapnuto z obou stran asi na 180°C asi na 10 minut.
-
Po vyndání ozdobíme petrželkou, nebo lahůdkovou cibulkou.
Podáváme s bramborem.