Pohankové kornouty s jahodovým tvarohem

37
- reklama -

Suroviny
4 porce

Palačinky:
200 g pohankové krupice
200 ml mléka
2 vejce
špetka soli
2 PL medu
olej na potření pánve
Náplň:
250 g měkkého tvarohu
500 g čerstvých jahod
cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozšleháme v mléce, přidáme med, sůl a pohankovou krupici.Promícháme a necháme 15 minut odpočinout.


    Zobrazit celý recept

  2. Zatím část jahod rozmačkáme a smícháme s tvarohem. Pár jahod necháme na dozdobení a zbytek nakrájíme na kousky.

  3. Kousky jahod smícháme s jahodovým tvarohem a dle chuti dosladíme.

  4. Palačinkovou pánev rozehřejeme a potřeme olejem.

  5. Děláme malé palačinky a opečeme dozlatova z obou stran. Ještě teplé palačinky do poloviny nakrojíme a srolujeme do kornoutku.

  6. Hotové kornoutky naplníme jahodovým tvarohem, dozdobíme celými jahodami a servírujeme.

Poznámka od kuchařky

PL – Polévková Lžíce