
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 15 kusů žampionů
- cca 60 g másla
- vývar (já použila drůbeží)
- 4 dcl mléka
- 1 čtvereček sýru Matador
- 80 g Gervais přírodní
- 400 g kysaná smetana Vian
- trošku octa
- pepř
- drcený kmín
- vegeta
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
- sůl
- bylinky:
- 4 lístky bazalky
- 2 snítky libečku
- kopr (nemusí být)
- petrželka
- pažitka(lze vynechat)
- tymián
- čerstvě mletý koriandr
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky (pokud máme drobné – necháme pár vcelku). Na rozehřátém másle opečeme žampiony asi 4 min. – zároveň malinko osolíme a okmínujeme. Přilejeme vývar – přidáme bylinky, ochutíme koriandrem, pepřem, tymiánem, kmínem a vegetou a na velmi mírném ohni povaříme cca 10 min.
-
Přidáme 3 lžíce hladké mouky kterou jsme rozmíchali ve 4 dcl mléka, vaříme 10 min. Pak vhodíme oba sýry – můžeme rozmixovat, ale stačí rozetřít vařečkou – rozpustí se. Dochutíme kapkami octa, bylinkami nebo vegetou.
Poznámka od kuchařky
Potřebovala jsem zlikvidovat zbylé žampiony, rodina chtěla polévku.
Chuť buď kyselejší nebo mírně nasládlou (jen s houbami)volíme podle svých drahých 🙂
Kuchařka: spagetka