Žampionová krémová polévka

267
- reklama -

Suroviny
6 porcí

15 kusů žampionů
cca 60 g másla
vývar (já použila drůbeží)
4 dcl mléka
1 čtvereček sýru Matador
80 g Gervais přírodní
400 g kysaná smetana Vian
trošku octa
pepř
drcený kmín
vegeta
3 polévkové lžíce hladké mouky
sůl
bylinky:
4 lístky bazalky
2 snítky libečku
kopr (nemusí být)
petrželka
pažitka(lze vynechat)
tymián
čerstvě mletý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky (pokud máme drobné – necháme pár vcelku). Na rozehřátém másle opečeme žampiony asi 4 min. – zároveň malinko osolíme a okmínujeme. Přilejeme vývar – přidáme bylinky, ochutíme koriandrem, pepřem, tymiánem, kmínem a vegetou a na velmi mírném ohni povaříme cca 10 min.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme 3 lžíce hladké mouky kterou jsme rozmíchali ve 4 dcl mléka, vaříme 10 min. Pak vhodíme oba sýry – můžeme rozmixovat, ale stačí rozetřít vařečkou – rozpustí se. Dochutíme kapkami octa, bylinkami nebo vegetou.

Poznámka od kuchařky

Potřebovala jsem zlikvidovat zbylé žampiony, rodina chtěla polévku.

Chuť buď kyselejší nebo mírně nasládlou (jen s houbami)volíme podle svých drahých 🙂