„Žába v díře“

55
- reklama -

Suroviny
6 porcí

500 g mletého masa (jaké máte)
1 cibule
lžíce hořčice
lžíce pálivého kečupu
sůl
pepř
1 vejce
worchestr
6 větších žampionů
150 g uzeného sýra
grilovací koření
1 tavený sýr
pažitka
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, kloboučky odložíme, nožičky nakrájíme a dáme do mísy.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme mleté maso, nakrájenou cibuli, vejce, polovinu nastrouhaného uzeného sýra a ochutíme kečupem, hořčicí, vorčestrem, solí a pepřem.

  3. Směs dáme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku nebo zapékací formy, na povrch dáme kloboučky žampionů (spodní stranou nahoru – vzniknou mističky) a zatlačíme je do masa.

  4. Houby posypeme gril. kořením a naplníme směsí zbylého uz. sýra, taveného sýra a bylinek.

  5. Dáme péct do trouby asi na 30 minut.