Žampiony plněné métským salámem

44
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

asi 16 hlaviček žampionů
75 g Métský salám (natírací uzený krém)
1 špekáček nebo 1 nožka párku
1 trojúhelníček taveného sýra
zelená cibulka
hladká mouka
vajíčko
strouhanka na obalení
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Hlavičky žampionů oloupeme a vydloubneme nožku, mírně zevnitř osolíme. Špekáček nastrouháme na hrubých nudličkách, přidáme métský salám, sýr a na kolečka nakrájenou zelenou část lahůdkové cibulky.


    Zobrazit celý recept

  2. Směs vymícháme a plníme hlavičky žampionů, které následně obalíme v trojobalu a smažíme z obou stran dorůžova. Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou, nebo se zeleninovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Můj experiment. Ještě ráno jsem dumala, čím jen naplnit žampiony, aniž bych to už někdy zkoušela. Métský salám-kdysi čajovka a doufám, že jej znáte, žampiony spolu se špekáčkem báječně ochutil. Vyzkoušejte..