Vývar z hovězích žeber se srdíčky a zeleninou

186
- reklama -

Suroviny
6 porcí

Suroviny:
1 kg hovězích žeber
1/2 kg kuřecích srdíček
2 středně velké cibule
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
4 menší mrkvičky
1/2 středního celeru
1/2 květáku
2 čerstvé zelené cibulky
3 snítky čerstvé hladkolisté petrželky
3 lžičky soli a pepř podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí žebra a srdíčka propereme, dáme je vařit do 2 litrů vody spolu s cibulemi, novým kořením, bobkovými listy, 2 lžičkami soli. Vaříme dlouho, alespoň 3 hodiny. Vývar nakonec scedíme, měl by ho být zhruba 1 litr.


    Zobrazit celý recept

  2. Obereme maso z žeber, které potom vložíme zpět do vývaru. Očistíme také srdíčka, propereme je v čisté studené vodě a vložíme zpět do vývaru, ten zůstane krásně čirý.

  3. Mrkvičky nakrájíme na kolečka, celer na malé hranolky. Z květáku obereme růžičky, ale použijeme i malé jemné lístečky, které květák obklopují a pokrájíme je do polévky. Zeleninu dáme vařit do hrnce s vodou ( 1 litr) + 1 lžička soli.

  4. Pokrájíme zelenou cibulku a přidáme ji do hrnce k zelenině, která se už asi tak 4 minuty vaří, povaříme vše ještě minutku. Přidáme pokrájenou petrželku. Promícháme, ale už nevaříme dál. Zelenina je měkká.

  5. Ve větším hrnci smícháme masový i zeleninový vývar včetně všech ingrediencí. Podáváme s chlebem či bagetkou.