
- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- 2 velké zavináče
- 1 Moravanka
- 3-4 lžíce majonézy
- 1 lžička cukru
- špetka čerstvě mletého pepře
- pár kapek polévkového koření Klasik
Postup přípravy receptu
-
Ze zavináčů odstraníme špejle, rozbalíme je a vnitřek nakrájíme nadrobno. Rybí filety podélně překrojíme a nakrájíme na 1 cm proužky. Vše dáme do větší misky. Scedíme Moravanku, obsah nasekáme na menší kousky a přidáme do misky. Kdo má rád pikantní, přidá i feferonku, ale není nutné ji dávat.
-
Podle chuti dáme majonézu domácí nebo Hellmans, přidáme cukr, špetku čerstvě mletého pepře a zakápneme polévkovým kořením Klasik. (Tuto radu mám od kuchaře z oblíbené restaurace a opravdu těch pár kapek změní chuť rybích nebo krevetových salátů a koktejlů.)
-
Necháme uležet v chladu a podáváme s různým pečivem.
Kuchařka: Marie Svarcova