Vylepšený jogurtovník s borůvkami (i pro diabetiky)

64
- reklama -

Suroviny

směs na Jogurtovník (Vitana)
2 borůvkové jogurty (po 200 g)
2 jogurty s nugátem a lískovým oříškem (Bifidus activ po 125 g)
1 pudinkový prášek s borůvkovou příchutí (lze jakýkoli ovocný)
200 g hladké mouky
3 vejce
100 g másla
dostatek borůvek (na plech cca 36×40 asi 750 g borůvek)

Postup přípravy receptu

  1. Kromě borůvek vše dáme do mísy a šlehačem nebo mixérem rozmícháme do hladké polotekuté hmoty.


    Zobrazit celý recept

  2. Vylijeme na pekáček, který buď vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem či folií. Povrch hustě poklademe borůvkami.

  3. Upečeme do růžova ve vyhřátě troubě na 160°C asi 30 min (samozřejmě dle vlastní trouby). Diabetici by měli konzumovat co největší množství borůvek, příznivé tak ovlivňují hladinu cukru a zabraňují nepříjemným důsledkům.