- reklama -
Suroviny
- směs na Jogurtovník (Vitana)
- 2 borůvkové jogurty (po 200 g)
- 2 jogurty s nugátem a lískovým oříškem (Bifidus activ po 125 g)
- 1 pudinkový prášek s borůvkovou příchutí (lze jakýkoli ovocný)
- 200 g hladké mouky
- 3 vejce
- 100 g másla
- dostatek borůvek (na plech cca 36×40 asi 750 g borůvek)
Postup přípravy receptu
-
Kromě borůvek vše dáme do mísy a šlehačem nebo mixérem rozmícháme do hladké polotekuté hmoty.
-
Vylijeme na pekáček, který buď vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem či folií. Povrch hustě poklademe borůvkami.
-
Upečeme do růžova ve vyhřátě troubě na 160°C asi 30 min (samozřejmě dle vlastní trouby). Diabetici by měli konzumovat co největší množství borůvek, příznivé tak ovlivňují hladinu cukru a zabraňují nepříjemným důsledkům.
Kuchařka: spagetka