Vločkové karbanátky

294
- reklama -

Suroviny

500 g ovesných vloček
200 g nivy
mléko
2 cibule
2 vejce
2-3 stroužky česneku
majoránka
sůl
pepř
strouhanka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vločky zalijeme mlékem a necháme je přibližně hodinu změknout.

  2. Po hodině nadbytečné mléko odlijeme, aby směs nebyla moc tekutá.

  3. Nastrouháme sýr, nakrájíme na drobno cibuli, prolisujeme česnek a vše přidáme k vločkám.

  4. Pak přidáme vejce a dochutíme majoránkou, solí a pepřem.

  5. Vytvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance a pečeme nejlépe na oleji.

Poznámka od kuchařky

Můžeme k nim uvařit třeba brambory, ale já je ráda jím samotné nebo jen se zeleninou. Také je to naše oblíbené jídlo na cesty – tedy ve studené variantě, jsou lepší než klasické řízky s chlebem.