
- reklama -
Suroviny
- 500 g ovesných vloček
- 200 g nivy
- mléko
- 2 cibule
- 2 vejce
- 2-3 stroužky česneku
- majoránka
- sůl
- pepř
- strouhanka
- olej
Postup přípravy receptu
-
Vločky zalijeme mlékem a necháme je přibližně hodinu změknout.
-
Po hodině nadbytečné mléko odlijeme, aby směs nebyla moc tekutá.
-
Nastrouháme sýr, nakrájíme na drobno cibuli, prolisujeme česnek a vše přidáme k vločkám.
-
Pak přidáme vejce a dochutíme majoránkou, solí a pepřem.
-
Vytvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance a pečeme nejlépe na oleji.
Poznámka od kuchařky
Můžeme k nim uvařit třeba brambory, ale já je ráda jím samotné nebo jen se zeleninou. Také je to naše oblíbené jídlo na cesty – tedy ve studené variantě, jsou lepší než klasické řízky s chlebem.
Kuchařka: dominikah