Vigna čínská (lusky) na oleji a rajčatech

86
- reklama -

Suroviny

1/2 kg (očištěných lusků Vigny čínské) černooké fazolky
7 pevnych zralých rajčat
1 větší cibule
300 ml zeleninového bujónu nebo masového vývaru
čersté bylinky:
bazalka
oregano
olivový olej
drcený pepř
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme na kousky pokrájené lusky a chvilku restujeme. Poté přisypeme na kostičky pokrájená spařená a oloupaná rajčata.


    Zobrazit celý recept

  2. Podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme do měkka. Nakonec posypeme posekanými bylinkami, použila jsem hladkolistou petržel.

Poznámka od kuchařky

Lusky vigny cinske, nebo-li black eyed peas, cernooky hrach, cernooka fazole jsou zdravou zeleninou jemne chuti. Vyborne se hodi do polevek, salatu, k masu, nebo jako samostatna priloha.

Vice informaci na:

http://abecedazahrady.dama.cz/clanek/vigna-cinska-…