Vepřový plátek na žampionech

27
- reklama -

Suroviny
6 porcí

6 plátků vepřové plece nebo krkovice
2 cibule
1 lžíce mletého kmínu
1 hořčice
1 sterilované žampiony
masox
hladká mouka
voda
sůl
pepř
3 lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. V tlakovém hrnci na sádle zpěníme na jemno pokrájenou cibulku.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso osolíme, opepříme, proklepeme, pomažeme hořčicí a obalíme v hladké mouce.

  3. Osmahneme plátky jeden po druhém na oleji v základu s cibulkou, přidáme masox a podlijeme vodou.

  4. Dusíme deset minut v tlakovém hrnci.

  5. Maso vyndáme, do misky dáme cca 3 vrchovaté polévkové lžíce hladké mouky s cca 1/2 dcl vody a 1 pol. vrchovatou lžíci hořčice. Pořádně rozmixujeme.

  6. Omáčku přivedeme k varu, zahustíme a pořád mícháme, po částech přiléváme vodu cca 2 litry tak, aby byla omáčka akorát hustá.

  7. Přidáme žampiony, provaříme deset minut aspoň.

  8. Dochutíme solí a pepřem.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s rýží nebo peč. brambůrkami.