- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 6 plátků vepřové plece nebo krkovice
- 2 cibule
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 hořčice
- 1 sterilované žampiony
- masox
- hladká mouka
- voda
- sůl
- pepř
- 3 lžíce sádla
Postup přípravy receptu
-
V tlakovém hrnci na sádle zpěníme na jemno pokrájenou cibulku.
-
Maso osolíme, opepříme, proklepeme, pomažeme hořčicí a obalíme v hladké mouce.
-
Osmahneme plátky jeden po druhém na oleji v základu s cibulkou, přidáme masox a podlijeme vodou.
-
Dusíme deset minut v tlakovém hrnci.
-
Maso vyndáme, do misky dáme cca 3 vrchovaté polévkové lžíce hladké mouky s cca 1/2 dcl vody a 1 pol. vrchovatou lžíci hořčice. Pořádně rozmixujeme.
-
Omáčku přivedeme k varu, zahustíme a pořád mícháme, po částech přiléváme vodu cca 2 litry tak, aby byla omáčka akorát hustá.
-
Přidáme žampiony, provaříme deset minut aspoň.
-
Dochutíme solí a pepřem.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s rýží nebo peč. brambůrkami.
Kuchařka: k.radulka