Vepřové maso v kedlubnách

293
- reklama -

Suroviny
4 porce

600 g vepřového masa (já dala vykostěné koleno)
2 větší kedlubny
trochu pórku
1 kostička masoxu
2 kousky másla(nebo olej)
kmín
pepř
1 lžíce cukru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na máslo dáme orestovat vepřové maso, které nakrájíme na kousky a necháme dusit s trochou vody do poloměka.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak přidáme kmín, cukr, masox, pepř, sůl a nakrájené kedlubny na čtverečky, zalijeme vodou a dusíme dál, dokud není maso a kedlubny měkké.

  3. Z kousku másla si uděláme tmavší jíšku, kterou zahustíme omáčku, přidáme pórek na proužky, chuťově doladíme a chvilku převaříme.

Poznámka od kuchařky

Tuhle baštu dělám už léta letoucí! Dneska byla opět, tak se s vámi o recept ráda dělím.