
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g vepřového masa (já dala vykostěné koleno)
- 2 větší kedlubny
- trochu pórku
- 1 kostička masoxu
- 2 kousky másla(nebo olej)
- kmín
- pepř
- 1 lžíce cukru
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na máslo dáme orestovat vepřové maso, které nakrájíme na kousky a necháme dusit s trochou vody do poloměka.
-
Pak přidáme kmín, cukr, masox, pepř, sůl a nakrájené kedlubny na čtverečky, zalijeme vodou a dusíme dál, dokud není maso a kedlubny měkké.
-
Z kousku másla si uděláme tmavší jíšku, kterou zahustíme omáčku, přidáme pórek na proužky, chuťově doladíme a chvilku převaříme.
Poznámka od kuchařky
Tuhle baštu dělám už léta letoucí! Dneska byla opět, tak se s vámi o recept ráda dělím.
Kuchařka: Bibinka