
- reklama -
Suroviny
    
- Vepřová krkovice:
- 4 plátky vepřové krkovice bez kosti
- plnotučná hořčice
- sůl
- pepř
- olej
- gulášová šťáva:
- 3 střední cibule
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 400 ml vody
- 3 stroužky česneku
- hrstku majoránky
- kmín
- chlebová střídka na zahuštění
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
- 
Krkovici osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, lehce zakápneme olejem. Necháme v lednici odležet nejlépe přes noc. 
- 
Krkovici opečeme zprudka na oleji z obou stran tak, aby byla hotová, a z pánve vyjmeme. Později ji budeme vkládat do gulášové šťávy. 
- 
Cibuli a česnek nakrájíme na jemno, restujeme na oleji společně s kmínem, přidáme sladkou papriku, krátce zpěníme a zalijeme vodou, přivedeme k varu, krátce povaříme, cca 15 minut, dochutíme česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Podle potřeby zahustíme na jemno nadrobenou chlebovou střídkou nebo naopak zředíme vodou na požadovanou konzistenci hustší šťávy. 
- 
Do omáčky přidáme opečené maso a vše společně ještě 10 – 15 minut zvolna provaříme. 
            Kuchař: toprecepty.cz
        
