Panna Cotta s jahodovou omáčkou

32
- reklama -

Suroviny
3 porce

smetana na šlehání 250 ml
mléko 50 ml
cukr krupice 50 gramů
želatinový ztužovač 1 balíček (Prášková želatina )
jahody 250 gramů (stačí v konzervě )

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme smetanu,mléko a ihned přisypeme cukr.


    Zobrazit celý recept

    Přimícháme želatinový ztužovač a začneme vyšlehávat metlou, stačí tak 2-3 minuty.

    Směs nalijeme do formy (pokud není forma stačí hrníček a naplníme ho jen asi do čtvrtiny, aby dezert nebyl moc velký) a necháme 5 – 6 hodin ztuhnout v lednici.

  2. Před podáváním si připravíme jahodovou omáčku. Necháme si 1 jahodu na ozdobu a zbytek rozmixujeme. Dezert vyklopíme z formiček na dezertní talířky, přelijeme omáčkou, ozdobíme nakrájenou jahodou a můžeme podávat.