Rybí medailonky smažené“v polotovaru“

29
- reklama -

Suroviny
2 porce

6 ks rybích medailonků filé
citronová šťáva
sůl
mletý pepř
4 lžíce hladké mouky
1 vejce
1 lžíce strouhanky
celý sáček směsi Zatřes a upeč na obalovaná stehýnka
olej na smažení
2 plátky citronu
snítka petrželky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Zmrzlé medailonky rychle opláchneme pod studenou tekoucí vodou, narovnáme na talíř, zakápneme větším množstvím citronové šťávy a necháme při pokojové teplotě hodinu odstát. Poté narovnáme na čistou utěrku, přebývající část utěrky přehneme přes rybu a lehkými doteky vysušíme přebytečnou tekutinu.


    Zobrazit celý recept

  2. Do osušených medailonků opatrně vetřeme sůl s pepřem a obalíme v hladké mouce. Dále obalíme v rozšlehaném vejci a v obalovací směsi, kterou jsme promíchali se lžící strouhanky.

  3. Obalené madailonky klademe do rozehřátého tuku a pozvolna smažíme 6 minut z každé strany do zlatavé barvy. Podáváme se šťouchynými bramborami.

Poznámka od kuchařky

Množství“Zatřes a upeč“smíchaného s 1lžící strouhanky vyšlo akorát na těch 6 rybích kousků. Nebyla jsem schopna nastrouhat rohlíky a tohle mě zachránilo. Holt se to kuře bude muset oplácat v něčem jiném, když ho ryba předběhla. Ale ono si už určitě poradí:-)