
Suroviny
2 porce
- 6 ks rybích medailonků filé
- citronová šťáva
- sůl
- mletý pepř
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- 1 lžíce strouhanky
- celý sáček směsi Zatřes a upeč na obalovaná stehýnka
- olej na smažení
- 2 plátky citronu
- snítka petrželky na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Zmrzlé medailonky rychle opláchneme pod studenou tekoucí vodou, narovnáme na talíř, zakápneme větším množstvím citronové šťávy a necháme při pokojové teplotě hodinu odstát. Poté narovnáme na čistou utěrku, přebývající část utěrky přehneme přes rybu a lehkými doteky vysušíme přebytečnou tekutinu.
-
Do osušených medailonků opatrně vetřeme sůl s pepřem a obalíme v hladké mouce. Dále obalíme v rozšlehaném vejci a v obalovací směsi, kterou jsme promíchali se lžící strouhanky.
-
Obalené madailonky klademe do rozehřátého tuku a pozvolna smažíme 6 minut z každé strany do zlatavé barvy. Podáváme se šťouchynými bramborami.
Poznámka od kuchařky
Množství“Zatřes a upeč“smíchaného s 1lžící strouhanky vyšlo akorát na těch 6 rybích kousků. Nebyla jsem schopna nastrouhat rohlíky a tohle mě zachránilo. Holt se to kuře bude muset oplácat v něčem jiném, když ho ryba předběhla. Ale ono si už určitě poradí:-)