
- reklama -
Suroviny
- 40 dkg mouky Jizerka
- 15 dkg cukru moučky
- 10 dkg másla rozehřátého
- 1 tvaroh tučný
- 1 vanilkový cukr
- 1 vajíčko
- 1 prášek do pečiva bezlepkový
- 1 citron – kůra i šťáva
- 1 hrst rozinek v rumu
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto.
Hned rozdělíme na 8 dílků a upleteme vánočku.
Pozor, prameny se lámou, musíme opatrně nebo znovu spojit. -
Potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do trouby rozehřáté na 200 °C .
Po chvíli stáhneme na 170 °C, peču celkem asi 45 minut. -
Vychladlou posypu vanilkovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Je velmi dobrá chuťově, pokud někdo nechce riskovat pletení, dá do formy na vánočku.
Je zde i můj mazanec z tohoto těsta – suprový.
Krásné Vánoce všem :-))
Kuchařka: Olga Urvalkova