Vanilkový cheesecake s jahodami

44
- reklama -

Suroviny
4 porce

Sušenkový základ:
100 g oříškových BeBe sušenek
30 g změklého másla
Náplň:
250 g tvarohu
vanilková Matylda
2 vejce
50 g cukru
vanilkový cukr
250 g zakysané smetany
jahody

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrtíme a spojíme s povoleným máslem. Hmotu natlačíme do formy.


    Zobrazit celý recept

  2. Vejce vyšleháme s cukry, přidáme tvaroh a Matyldu a vše znovu vyšleháme. Hmotu vylejeme na sušenkový základ a dáme do trouby vyhřáté na 170°C. Pečeme hodinu.

  3. Poté dort vyndáme, potřeme zakysanou smetanou, poklademe jahodami a pečeme dalších 15 minut na 190°C. Dort podáváme nejlépe vychlazený z ledničky.

Poznámka od kuchařky

Množství je na malou dortovou formu. Pokud máte klasickou, vynásobte suroviny dvěma.