Opečený lilek s jogurtovým dipem, s česnekem a bazalkou

47
- reklama -

Suroviny

1 menší lilek
2 PL olivového oleje
sůl
Na dip:
1 bílý jogurt nebo zakysaná smetana
šťáva z 1/2 citronu
3 stroužky česneku
hrst omyté bazalky
špetka soli
špetka pepře

Postup přípravy receptu

  1. Plátky omytého lilku osolíme a necháme cca 10 minut vypotit. Vypocený lilek vysušíme ubrouskem, opepříme, potřeme olejem a z obou stran opečeme na pánvi na rozehřátém oleji.


    Zobrazit celý recept

  2. Lilek necháme zchladnout a přelijeme dipem z jogurtu nebo zakysané smetany, soli, pepře, česneku, šťávy z citronu a nasekané čerstvé bazalky.

Poznámka od kuchařky

Výborné je také promíchat jogurt nebo zakysanou smetanu s nivou nebo jiným plísňovým sýrem a bylinkami.