- reklama -
Suroviny
- 1 menší lilek
- 2 PL olivového oleje
- sůl
- Na dip:
- 1 bílý jogurt nebo zakysaná smetana
- šťáva z 1/2 citronu
- 3 stroužky česneku
- hrst omyté bazalky
- špetka soli
- špetka pepře
Postup přípravy receptu
-
Plátky omytého lilku osolíme a necháme cca 10 minut vypotit. Vypocený lilek vysušíme ubrouskem, opepříme, potřeme olejem a z obou stran opečeme na pánvi na rozehřátém oleji.
-
Lilek necháme zchladnout a přelijeme dipem z jogurtu nebo zakysané smetany, soli, pepře, česneku, šťávy z citronu a nasekané čerstvé bazalky.
Poznámka od kuchařky
Výborné je také promíchat jogurt nebo zakysanou smetanu s nivou nebo jiným plísňovým sýrem a bylinkami.
Kuchařka: Ivace64