![Opečený lilek s jogurtovým dipem, s česnekem a bazalkou_5ff77ab8f11de.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/opeceny-lilek-s-jogurtovym-dipem-s-cesnekem-a-bazalkou_5ff77ab8e3ff6.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 1 menší lilek
- 2 PL olivového oleje
- sůl
- Na dip:
- 1 bílý jogurt nebo zakysaná smetana
- šťáva z 1/2 citronu
- 3 stroužky česneku
- hrst omyté bazalky
- špetka soli
- špetka pepře
Postup přípravy receptu
-
Plátky omytého lilku osolíme a necháme cca 10 minut vypotit. Vypocený lilek vysušíme ubrouskem, opepříme, potřeme olejem a z obou stran opečeme na pánvi na rozehřátém oleji.
-
Lilek necháme zchladnout a přelijeme dipem z jogurtu nebo zakysané smetany, soli, pepře, česneku, šťávy z citronu a nasekané čerstvé bazalky.
Poznámka od kuchařky
Výborné je také promíchat jogurt nebo zakysanou smetanu s nivou nebo jiným plísňovým sýrem a bylinkami.
Kuchařka: Ivace64