
- reklama -
Suroviny
- 200 g pomazánkového másla bez příchuti (choceňské)
- 100 g lučiny
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 100 g sardelových oček v oleji (s kapary)
- 3 lahůdkové cibulky (pouze bílou část)
- svazek pažitky
- 5 natvrdo uvařených vajec
- sůl (dle chuti) a pepř
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme pomazánkové máslo, lučinu, hořčici a majonézu.
-
Přidáme nadrobno pokrájené sardelky a cibulku, nasekanou pažitku a vajíčka, která nasrouháme na slzičkovém struhadle.
-
Opepříme a sůl přidáme dle chuti.
-
Necháme vychladit v lednici a podáváme s čerstvým pečivem.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: rebeka









