
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 balicek sojoveho granulatu
- 1 balicek sojovych nudlicek
- 1 vejce
- 3-4 strouzky cesneku
- 1 cibule
- strouhanka
- koreni na mlete maso
- horcice
- kmin
- vegeta
Postup přípravy receptu
-
Sójové maso uvaříme v cca 2 l vody, do které jsme přidali cca 4 lžičky vegety, koření Mleté maso. Poté scedíme, vymačkáme přebytečnou vodu a necháme vychladit.
-
Poté přidáme vejce, na drobno pokrájenou cibuli, česnek, strouhanku, koření Mleté maso a pořádně promícháme. Pokud je potřeba dosolit, přidáme vegetu, můžeme dát i špetku chilli.
-
Vytvarujeme dva větší nebo tři menší bochánky, které pomažeme hořčici a posypeme kmínem. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C.
-
Jelikož je sójové maso již uvařené a tudíž jedlé, necháme péct jen tak dlouho, než se na povrchu udělá kůrčička.
Kuchařka: Lucasinka