Tvarohový koláč trochu jinak

72
- reklama -

Suroviny

500 g polotučného tvarohu
1 sáček pudinku bez vaření
2 hrnky rýžové mouky
1 hrnek rýžového mléka
1/2 hrnku hnědého přírodního cukru
1/2 hrnku oleje
3 vejce
4 lžíci kakaa (ne granka)
1 prášek do pečiva
ovoce
džus agar

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem, vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, vlijeme mléko a olej. Vše dobře promícháme (prošleháme) a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem.

  2. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 stupňů a pečeme zhruba 20-30 minut (podle výšky těsta – vyzkoušíme špejlí). Necháme zcela vychladnout.

  3. Tvaroh dobře prošleháme s pudinkem bez vaření a potřeme jím vychladlý korpus. Navrch naskládáme ovoce. Do džusu vsypeme agar a připravíme dle návodu. Zalijeme koláč a necháme v chladu.

Poznámka od kuchařky

Použila jsem kanadské borůvky, maliny a jahody. Z toho vyplývala i volba džusu s příchutí boruvek a malin.

Rýžová mouka je vhodná pro bezlepkovou dietu.

http://www.lucasinka.cz