Španělská paella de marisco s krevetami a lososem

44
- reklama -

Suroviny

300 g rýže na paellu
200 g čerstvých cherry rajčat
200 g čerstvého lososa
200 g vyloupaných krevet
2 cibule
5 stroužků česneku
500 ml vývaru
1 lžička kurkumy
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli drobně pokrájíme, česnek nasekáme a rajčata rozčtvrtíme. Na pánvi zahřejeme olej, přidáme cibuli s česnekem, rajčata a rýži. Po chvíli přilijeme vývar, okořeníme kurkumou, zakryjeme a na mírném plameni vaříme 10 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím očistíme lososa a pokrájíme jej na větší kostky. Ty pak společně s krevetami přidáme na pánev k rýžové směsi, opět zakryjeme a dusíme dalších 10 minut. Dochutíme solí, je-li potřeba a ihned podáváme.

Poznámka od kuchařky

Místo soli jsem posypala strouhaným parmezánem, který směs skvěle dochutil.

Recept mi poslala kamarádka Iveta.